Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

penzijní připojištění

Založila: zuza31

ahojky poradí někdo?? prý budou změny v penzijku,chci si ho založit ale nevím u koho. vyplatí se i když budu měsíčně jen spořit 300 kč?? zaměstnavatel je chrt ,nic mi nepřispěje.
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já ty mladé taky lituju.Jsem ráda,že mi penzijní bude za necelé 3 roky končit a že už jsem ve věku,kdy nemusím nic zakládat.Já mám alespoň jistotu,že nemůžu dostat míň,než mám naspořeno.Ale ty nové podmínky,to je hrůza.A důchody?Naši rodiče chodili dodůchodu v relativně mladém věku,my už teď ve starším a ti mladí?Ti už budou přestárlí.Žádný zasloužený odpočinek po odpracovaných letech a žádné finanční jistoty.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Petin68, přesně tak.
Smajlík
Už jsem to nakousla v diskuzi Volby.
Obrázek uživatelky
profil
No, když jsem četla ty podmínky nových fondů nebo toho "slavného" II. důchodového pilíře, tak mi vstávaly vlasy na hlavě...lituju ty mladé, co nebudou mít od ledna v podstatě na výběr z čehokoliv trochu solidního s alespoň minimální jistotou...a spoléhat se jen na důchod od státu je vůbec ta nejhorší alternativa!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Já jim teda do toho nového systému nepůjdu ani náhodou
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že jste to napsaly úplně všechno. Takže jestli založit tak co nejdříve!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem četla, že kromě výše státního příspěvku se změní i některé podmínky penzí. Dnes například může klient po 15 letech spoření vybrat až polovinu úspor, pokud si sjednal výsluhovou penzi. Ve smlouvách nového typu už se tento typ penze neobjeví.
Dnešní smlouvy o penzijním připojištění budou podle stávajících podmínek fungovat do konce roku 2012. Potom už nebude možné smlouvy tohoto typu nově sjednávat. Dosavadní smlouvy se zakonzervují v takzvaných transformačních fondech. Dál na ně bude možné posílat peníze, měnit výši příspěvku, dál se z nich budou vyplácet penze.

Penzijní fondy se mezitím přemění na penzijní společnosti a budou klientům nabízet takzvané doplňkové penzijní spoření. To už bude zcela podle nových podmínek. Přestoupit z původního (transformovaného) fondu do nového systému doplňkového penzijního spoření bude možné, zpátky už to však nepůjde.



Obrázek uživatelky
profil
Jinak platí také pravidlo nezáporné nuly - zase laicky, pokud bude fond hospodařit jak chce, i třeba špatně, stejně nemůžeš finančně tratit (jít do záporného výnosu), což u těch nových fondů už platit nebude..zatím mě nic jiného nenapadá, kdyby napadla nějaká otázka ještě Tebe, klidně se zeptej..dělám v bance a penzijka prodáváme...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Změny v penzijku budou od Nového roku (pokud tedy nebude nová vláda a zase všechno nepřekope..Smajlík).
jestli si chceš založit penzijko u nějakého aktuálního fondu (v podstatě je jedno u kterého, je to dnes +- podobné), měla bys to stihnout do konce listopadu, v prosinci to možné nebude, ten je na transformaci fondů (od ledna ty stávající budou tvořit tzv. transformované fondy), klidně i na ty 300 (do konce 2012 budeš mít na tuto částku 120 Kč/měs. příspěvek od státu, od ledna 2013 pak 90 Kč/měs. - je to vlastně ta nejnižší úložka, na kterou bude možné čerpat v příštím roce příspěvek od státu). Jinak bude platit u tohoto druhu penz. připoj. stále konec s možnou výplatou min. po 60 měsících spoření a min. v 60 letech věku; po 15 letech si můžeš vybrat polovinu naspořené částky, bez toho, abys přišla o st. příspěvky. Platí dále možnost daňových odpočtů (od ledna 2013 až nad částku převyšující 1000 Kč-laicky řečeno, na kterou částku ještě přispívá stát, tu odpočítávat z daní nemůžeš).
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles