8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostatní

Obrázek pro téma Ostatní

krize

Založila: bububaba

co vám vzala nebo naopak dala
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
máte pravdu,já jim ten důchod taky přeju,zasloužili si ho.Nejvíc mě štve,že pro nás není práce a kdo ji má musí držet hubu a krok a dost zaměstnavatelů zneužívá situaci a doslova zaměstnance dřou.Musejí dělat přesčasy a norma se neustále zvyšuje.To už není pohodička,kafíčko jako leckde za komančů.Asi by se mnozí divili jak se dnes maká.Dělám brigádu ve velkém obchodě na kase a je to šrumec.Napiju se když zákazník platí kartou(pár sekund to trvá).Ale jsem ráda,že mám aspoň to.Dnes jsem se ptala,zda mě vezmou nastálo.Prý nemůžou,berou jen brigádníky,aby se posílily směny na vánoce.Od 13. prosince bude otevřeno do půlnoci.Super,že?
Obrázek uživatelky
profil
důchodcům jejich rentu, všichni si na ni museli vydělat a někteří si ji doslova vydřít,jen mi vadí to neustálé srovnávání jak my mladší jsme líní a nezodpovědní.Já chodím na směny do práce,dělám 12hod.směny a opravdu se hodně nadřu.Mám ty samé peníze co bývalá kolegyně,která je asi 6 let v důchodu.Já vydělám do 11.000,- ona má důchod 10.600,- Dělám bez přestávek) musím jíst tajně u lisu, nebo na denní jen v rychlosti shltám oběd),placené mám 11hod.Pokud se ozvu,už mi vyhrožují slovákama a ukrajinkama,kteří prý dělají za polovinu...Důchodcům každý rok zvednou důchod aspoň o něco a mají na elektriku,ale já jsem 10let na stejném platu....Jsem ráda že mám práci a beru to tak,jen nemám ráda,že mi pak nějaký důchodce řekne,že jen fňukáme.A ne všude je možnost odejít dělat jinou práci...moc toho na výběr opravdu není
Obrázek uživatelky
profil
moc děkuji,je to pravda,sehnat práci je problém.Dělala jsem na pracáku takový kurs...Dobrá příležitost se to jmenovalo a tam nás bylo ve skupině 15 lidí různého věku a různého vzdělání..i s maturitou a lidi to byli velmi šikovní a přesto jsme se ocitli bez práce.A s těmi cizinci máte pravdu.U nás v Trutnově dělá spousta Poláků (zaměstnává je pracovní agentura) A taky Ukrajinci a Bulhaři a pro nás pak práce není.Je to smutné!
Obrázek uživatelky
profil
Já sama mám zkušenost, když jsem žádala o průkazku ZTP a rozum nemohl pobrat informace, kdy jí mohu dostat. Nevešla jsem se do tabulky !!! Prý mám obě ruce i nohy, nemám berle, oči slouží ! Prostě nemám nárok, od té doby v autobuse docela často sleduji jací lidé tuto průkazku mají a věřte jeden se až udivuje,jak je toto možný! Já nechtěla nic zdarma ale jen si sednout a nestát při jízdě, má motorika je někde jinde než já. Stát platí sociální a zdravotní pojištění jen evidovaným lidem na ÚP jinak, v zaměstnání zaměstnavatel. Sama jsem byla na ÚP 3 roky, a teď až se uzdravim budu opět , ovšem práci si musím sehnat sama neb pro invalidu tam nic nenajdete.Ono totiž sehnat i pro zdravého jejince práci je problém. Proto nám nezbyde nic jiného než hledat a doufat.Máme totiž tady mnoho cizinců, kteří jsou asi levnější. Přeji mnoho sil v tomto nelehkém boji.
Obrázek uživatelky
profil
já proti důchodcům nic nemám a práci bych přála každému,kdo pracovat chce a může,ale strašně mě štve,že fakt neberou,protože maj dost brigádníků.Za mě platí sociální a zdravotní pracák a proto si nemůžu vydělat víc jak 4 000 hrubého.Strašně ráda bych dělala víc a věřte,že nejsem ani lempl ani líná a nešikovná a zaměstnání nestřídám jak ponožky.Nikde na mě nebyly žádné stížnosti,ale ta blbá krize mi zamíchala se životem.Přeji vám moc zdraví.Nebylo to nic proti lidem,kteří jsou skutečně nemocní.Znám ale spoustu takových,kteří na tom zdravotně nejsou špatně a přesto pobíraj důchod a chodí do práce.
Obrázek uživatelky
profil
já mám za pár dní 5 křížek na zádech, jsem invalida II.stupně ( pro informaci chemoterapie, 48 ozářek , 72 hodim jednu hloubkovou ozářku po které ani po 2 letech pořádně nešlo chodit, na celý život tedy zbytek života bolesti kloubů, které se sice dají zmírnit medikamenty ale na jakou dobu? 40 transfuzí, operaci srdce a teď bych mohla pokračovat dál )mám důchod ,ale tímto příjmem sic je trvalý bych nezaplatila ani nutné výdaje za bydlení, jsem vdaná ,naštěstí. Do práce se snažím chodit, pravda jen na poloviční úvazek, víc bych už nezvládla a co dostávám? 4000,- kč .přesně polovinu min. mzdy. Jak píše vpoho, tak to platí - jak říkám, sama sobě si platím a vyplácím důchod jojo invalida se má Smajlík a to nemluvím o dni kdy je vám doopravdy zle a musíte jít což človíček zdraví ani nevnímá, neváží si toho co má
Obrázek uživatelky
profil
i to, že je někdo nucen si vzít úvěr či hypotéku...když není možnost řešit bydlení jinak.. ne všichni jsme měli rodiné domy, ale to je jedno... doba dnes není jednoduchá, nemůžu odsoudit člověka za to, že si vezme půjčku nebo hypošku... když nevím v jaké je situaci.. a klobouk dolů před matkama samoživitelkama.. bejvalej ani platit nemusí, ale alouše se vám do příjmu započítají pro socku- že je to tak.. a nic s tím na socce neuděláte...

já jsem spíš zvědavá na naše důchodySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vůbec nechápu, proč tady řešíte důchodce. Ad.1, každý na tom je zdravotně jinak, někdo si přivydělat může, jiný ne. Ad. 2 každý v TV neskuhrá. Ad.3 chodili do práce celý život, tak si důchod snad zaslouží... Ad.4 Není pravda, že zaměstnavatel z nich nic neplatí, platí stejně jako z kohokoli jiného.

Mimochodem, jsem mladší než vy, takže potrefená husa se rozhodně neozývá.

Neberu Vám, že dnes je těžké sehnat práci. To je pro každého. Ale minimální mzda je cca 8 tisíc, takže pokud berete 4000,-, pak je to buď za menší prac. úvazek, nebo na stížnost a zaměstanavatel vám musí min. mzdu doplatit.
Obrázek uživatelky
profil
krom toho, že jsou zase vyšší různé poplatky apodSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Neovlivnila mě vůbec. Neutrácíme doma zbytečně, koupíme si jen na to, na co máme a bez půjček. Byli jsme oba s přítelem tak vychovaní, že si raději našetříme a koupíme pak, než si nabrat plno půjček a pak splácet a splácet a splácet. Ano, máme obrovskou výhodu, že bydlíme v domě, který je mých rodičů, takže jsme nebyli nuceni si brát úvěr na bydlení, ale jinak tady žijeme skoro tak, jak to tady po mých rodičích zůstalo (oni šli do přízemí, kde jsme jim přistavěli jeden pokoj, aby měli 2+1 - sami to navrhli, my jsme je do stěhování nenutili, my zůstali v prvním patře). Máme tady starý nábytek, protože nějakých 300 000 na novou výbavu zkrátka není, pořád je něco přednější. A jak tady někdo napsal, že jak člověk vidí ty narvané plné koše v supermarketech, tak by mě zajímala kde a na koho ta krize jako dolehla???
« Předchozí   1   2   3  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles