Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zábava a koníčky

Obrázek pro téma Zábava a koníčky

co čtete?

Založila: Mauerka

Od včerejška nemůžu najít diskusi:co právě čtete....Proto jsem založila novou.....Dejte tip na dobré čtení
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Barbara Erskinová - Spřádači snů

Píše se rok 787 po Kristu. Z rozlehlých síní dávné Mercie vládne tvrdou rukou chladný, ctižádostivý a bezohledně výbojný král Offa. Jeho třem dcerám je souzeno uzavřít sňatky výhodné pro jejich zemi, ale vášnivé srdce nejmladší z nich, Eadburh, patří velšskému princi – muži, kterého si nikdy nemůže vzít a jehož jí rychle a krutě vezmou. Příběh o ztracené lásce, zradě a tajemstvích, která leží pohřbena pod nánosy času a více než tisíc let čekají, až je někdo odhalí. Příběh minulý i soudobý se odehrávají paralelně: některé z postav ze současnosti jako by měly svůj protějšek v dávné minulosti, kam nahlížejí ze začátku 21. století.
Obrázek uživatelky
profil
C.L. Skelton - Sága rodů Hardacrů

Sága rodu Hardacrů je rozmáchlým příběhem popisujícím cestu jejich rodiny z chudoby až na samý vrchol. Dramatický generační román sleduje osudy jejích členů od viktoriánských dob až do 50. let 20. století. Zatímco v okolním světě probíhaly důležité historické události, Hardacrové se od skromných počátků vypracovali až k obrovskému bohatství. Tři děti zakladatele rodu a jejich potomci poznají lásku, nenávist, vášeň i neštěstí, jejich životy ovlivní neobyčejné události búrské války, první světové války, pádu burzy na Wall Street, Hitlerova Německa, druhé světové války i bombardování Londýna.
Sága rodu Hardacrů je poutavé vyprávění o tužbách, osudu a rodinných vazbách, u nějž budete s nedočkavostí obracet další stránky.
Obrázek uživatelky
profil
Lajla - Provdána proti své vůli

Skutečný příběh marocké dívky, která sice žila od malinka ve Francii, přesto byla přísně vychovávána podle starých tradic marockých rodin. Byla jediná dcera mezi 10 bratry, ponižovaná, trestaná za každou maličkost. Toužila po lásce rodiny, chtěla, aby si jí také vážili jako jejich bratrů. Ona však byla doma jen služkou, která musí dělat vše a všem posluhovat. Byla jen dívkou, kterou neustále hlídali, aby se s nikým nestýkala. Toužila po lásce muže, po své rodině a dětech. Podle tradice jí však muže vybral otec..
Obrázek uživatelky
profil
Vlastimil Vondruška - Ďáblova čísla

Při běžné úřední cestě královského písaře Jiřího Adama z Dobronína do Dvora Králové dojde ve městě k vraždě. I když se radnice snaží utajit její okolnosti, mezi lidmi se rychle šíří panika, protože okolnosti napovídají, že jde o zásah temných sil. A tak navzdory tomu, že to není jeho povinnost, začne Jiří Adam z Dobronína s pomocí bakaláře Petra vyšetřovat. Jde však o závod s časem, protože brzy dojde k další stejně záhadné vraždě.
Obrázek uživatelky
profil
Jana Poncarová - Herečka

Období po první světové válce, kdy Jarmila Horáková hrála v divadle a natočila i dva filmy se střídá s obdobím v druhé světové válce, kdy bývalá herečka, současná spisovatelka píše dějství o slavné herečce, vzpomíná jaká byla, jak hrála, jak její život skončil.
Schází se se slavnými spisovateli , režisérem a ostatními herečkami v kavárně a chtěli zavést něco nového. Přestože má velké nadání a na veřejnosti je sebevědomá, vnitřně je nejistá, jestli umí vše zahrát dobře. Ani v lásce si není jistá.
Moc se mi líbí vykreslená dřívější doba. Když chtěla žena být slavná, musela se smířit s tím, že nebude mít rodinu. Dřívější doba tomu moc nepřála. I tak přemýšlí, jak by to jednou mohla zvládnout obojí, rodinu i povolání herečky.
Celou dobu jsem věděla o osudu této herečky, přesto mě konec knihy velmi zasáhl. Styl psaní vyvolává velké emoce.
Přitahovala pozornost mužů i žen. Všichni ji milovali pro její krásu i přátelskou povahu.
Obrázek uživatelky
profil
Alex Brownová - Pohlednice z Paříže

Píše se rok 1917, Evropou zmítá první světová válka a mladá zdravotní sestra Beatrice Crawfordová opouští bezpečí svého domova ve Velké Británii, aby se mohla na francouzských bojištích starat o zraněné vojáky. Ani o desítky let později, když Francie podlehne nacistické okupaci a Paříž přikryje temný stín, Beatrice nedokáže jen nečinně čekat na záchranu. Komu však v tomhle novém, nebezpečném světě může věřit?

V roce 2019 do Paříže přijíždí Annie Lovellová, jež bez rozmýšlení skočila po možnosti navštívit byt, který ve městě zdědila její londýnská sousedka. Vedle příjemného vytržení z každodenního života tam na ni čeká i překvapení, které možná změní celý její život – podaří se jí totiž objevit Beatriciny skryté deníky.

Uchvácena strhujícím vyprávěním i nádherou Města světel skládá dohromady mozaiku dávných událostí, jež Beatrice uvedla do chodu… a které ještě stále čekají na své završení.
Obrázek uživatelky
profil
Tabea Bachová - Dům hedvábí - Intriky

Angela je šťastná. Ve Vittoriovi našla skvělého partnera a tkalcovna vzkvétá. Tenhle úspěch ale zakolísá, když se náhle objeví neznámý konkurent. Navíc Angela naráží na odmítavost Vittoriovy matky. Zřejmě by jako snachu mnohem raději viděla atraktivní architektku Tizianu, s níž si byl její syn před časem velmi blízký. Dokáže Angela zachránit Dům hedvábí a zároveň bojovat o svou velkou lásku?
Obrázek uživatelky
profil
Krásný romantický příběh z Francie 19. století.
Terezina rodina patřila mezi vysokou šlechtu. Po smrti matky ale otec prosází veškerý majetek. Jeho největší věřitel, který nyní vlastní téměř veškerý jejich majetek, zamilován do Terezy a chce se s ní oženit. Ona jej však nikdy neviděla a živí v sobě nenávist k člověku, který je obral o všechno. Po smrti otce se má Tereza za tohoto muže provdat. Ona však uteče a nechá se zaměstnat jako společnice mladé dívky v rodině nepříjemné zbohatlické paničky. Tam se setkává při jedné z návštěv s mírnou, milou paní, kterou potkávala kdysi ve společnosti. Po hádce se svou zaměstnavatelkou Tereza uteče a ona dáma si ji k sobě vezme jako společnici. Obě dívky si velice dobře rozumějí. A Tereze ani nevadí, že se musela přestěhovat z Paříže na venkov. Ani netuší jakou součástí intrik se stala.

Krásná červená knihovna, moc dobře se čte a příběh je pěkný.
Obrázek uživatelky
profil
Tabea Bachová - Dům hedvábí - Odkaz

Po smrti manžela přijme Angela pozvání své tety a navštíví ji v Asenze v italském Venetu. Během pobytu ale dojde k překvapivému zvratu, když místnímu Domu hedvábí, poslední tradiční tkalcovně hedvábí, hrozí zánik. Angela začne s tetou plánovat, jak by se dal dům zachránit. Majitel by Angele tkalcovnu prodal, ale má několik podmínek. A ona pak nečekaně potká muže, do něhož se na první pohled zamiluje… Je ale připravená na nový začátek v Itálii a na novou lásku?
Obrázek uživatelky
profil
Kate Hewittová - Dítě, které jsem neměla

Je teplý letní podvečer, když u Mii někdo nečekaně zazvoní. Jakmile na verandě uvidí stát dospívající dívku, okamžitě ví, kdo to je, přestože ji roky neviděla. Její dcera Daisy. Daisy, které se před sedmnácti lety vzdala s vědomím, že jí nemůže dát život, jaký by si zasloužila. Suzanne naopak byla dokonalou adoptivní matkou: vyrovnanou a plnou lásky k dítěti, o němž vždy snila. A především Mie slíbila, že zůstanou v kontaktu, aby Daisyino pouto s biologickou matkou nikdy nezmizelo. Ale jak roky plynuly, Mia se odstěhovala a návštěv ubývalo. Mia jako by téměř dospělou Daisy už ani neznala. Jenže najednou je tady, reálnější než kdy předtím, má strašné tajemství a věří, že jediný, kdo jí může pomoct, je Mia. Ta má ale ve skříni vlastní kostlivce – takové, jež se bojí komukoliv odhalit. A zatímco se Suzanne zoufale snaží získat své dítě zpět, Mia bojuje se svou minulostí. Dokážou však dívce, jíž obě nazývají dcerou, pomoct dřív, než bude pozdě?

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles