Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zábava a koníčky

Obrázek pro téma Zábava a koníčky

co čtete?

Založila: Mauerka

Od včerejška nemůžu najít diskusi:co právě čtete....Proto jsem založila novou.....Dejte tip na dobré čtení
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Jelení vršek

Romantický, historický příběh s téměř detektivní zápletkou ze 16. století. Mladá šlechtična, krásná paní Diana, přijíždí po smrti svého manžela do Čech k jeho bratrovi. Doprovází ji přítel obou bratrů, právník, který slíbil umírajícímu, že vdovu dopraví domů, aby uplatnila nárok na své dědictví.
Diana přijíždí do nehostinné země na hrad svého švagra, který ji od prvního okamžiku dává najevo jen pohrdání. Viní ji z bratrovy smrti. Také ostatní členové hradu vnímají napětí a k mladé vdově a jejím společnicím se chovají neuctivě. Dokonce se pokusí mladou paní někdo otrávit.
Mladá paní si však postupně získává své příznivce na hradě svou laskavostí, nebojácností. V době moru i přepadení hradu se nebojí ošetřovat raněné a pomoci.
Příběh je krásný, dobře čtivý, i když konec asi předvídatelný.
Oddechovka na zimní večery k dobrému čajíku.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Greer Macallister - Žena číslo 99


Když bohatí rodiče Charlotte Smithové umístí její milovanou sestru Phoebe do nechvalně proslulého Goldengrove – ústavu pro choromyslné – Charlotte ví, že je za tím víc než sestřino domnělé šílenství. Riskuje všechno a nechá se do ústavu zapsat spolu se sestrou – vzdá se své skutečné totožnosti privilegované mladé dámy sanfranciské společnosti a stane se bezejmennou pacientkou – ženou 99.

Čím déle v nemocnici zůstává, tím více si uvědomuje, že mnohé z místních pacientek nejsou šílené, ale pouze někomu nevyhovovaly. Charlotte se pídí po pravdě a hrozí odhalit tajemství, za jejichž uchování by jistí velmi mocní lidé udělali cokoliv.Žena 99, historický thriller bohatý na podrobnosti i napínavou zápletku, je poctou odvážným ženám minulosti narozeným do světa, který jim upřel moc, ale podcenil jejich sílu.

Obrázek uživatelky
profil
Anders de la Motte, Mans Nilsson - Smrt číhá na jarmarku

Na prosluněném, idylickém švédském venkově dojde k dalšímu zločinu: smrt v Österlenu tentokrát udeří na jarmarku starožitných a sběratelských věcí, který se každoročně koná v malém místním městečku. Věhlasný stockholmský inspektor Peter Vinston musí znovu přerušit dovolenou, aby se ujal vyšetřování vraždy neblaze proslulého překupníka. K ruce dostane opět Tove Espingovou, ctižádostivou policistku znalou místních poměrů. Oba překvapí, kolik zášti, starých křivd a neodhalených tajemství skrývá svět obchodu se starožitnostmi. Kdo by však byl kvůli nim ochoten sáhnout někomu na život?
Obrázek uživatelky
profil
Je to romantický příběh ze současnosti, ovšem s prvky fantazy a duchařiny.
Knihovnice Emily vede klidný život v malém městečku. Je zamilovaná do svého přítele, televizního reportéra Donalda a má pocit, že její život je krásný a nic mu neschází.
Pak jednoho dne srazí podivného muže Michaela, který jí tvrdí, že je jejím strážným andělem a přichází ji ochránit před nějakým zlem.
Od té doby se kolem Emily dějí podivné věci, najednou se ona sama nevyzná ve svých citech. I na Donalda se přestává dívat přes růžové brýle. Smí se anděl na zemi zamilovat do své chráněnky? Smí se smrtelnice zamilovat do anděla? A je to vůbec anděl?

Obrázek uživatelky
profil
Umberto Eco- Meno ruže
Meno ruže je detektívny historický román talianskeho spisovateľa Umberta Eca z prostredia stredovekých rehoľných rádov a inkvizície.
V novemberi 1327 mladý mních Adso prichádza so svojím učiteľom Viliamom z Baskervillu do opátstva v severnom Taliansku na učenú dišputu katolíckej cirkvi. Viliam má františkánom pripraviť pôdu na rozhovory s pápežom Jánom XXII. Jeho chúlostivú misiu však zatieni bizarná séria siedmich úmrtí mníchov.
Obrázek uživatelky
profil
Linda Greenová - Poslední slova

Dokonce i ta nejhlouběji pohřbená tajemství si mohou najít cestu na povrch. Jen chvíli před tím, než Nicolina babička Betty zemře, požádá svou vnučku, aby se postarala o její děti na konci zahrady. Nicolina matka toto poslední přání přejde s tím, že jde jen o nesmysly. Když však Nicolina dcera při hraní na babiččině zahradě najde kousek kosti, je jasné, že se tady stalo něco zlověstného. Nicola chce přijít záhadě na kloub stůj co stůj. Co když ale odhalení bolestivého tajemství minulosti navždy rozdělí celou její rodinu?
Obrázek uživatelky
profil
Kateřina Karolová - Odbočka v lesích

Parta přátel vyrazí na dovolenou do opuštěné oblasti Beskyd. Po vydařeném začátku volna se ovšem všechno zvrtne v momentě, kdy narazí na neudržovanou odbočku v lesích. Podle navigace by mělo jít o zkratku vedoucí přímo k cíli, k ranči, kde mají být všichni ubytovaní, ručně psaná poznámka na staré turistické mapě ale před touto cestou varuje. Stmívá se a připozdívá, někteří sice váhají, ale nakonec se skupina odbočkou vydá. Nikdo z přátel v této chvíli ještě netuší, jak hluboce budou svého rozhodnutí litovat. Les skrývá tajemství a projít skrz se jen tak někomu nepodaří. Dobrodružství začíná, ale rozhodně ne takové, o jakém by někdo z party snil.
Obrázek uživatelky
profil
Rut Kvarnstrom - Jonesová - Pekárna plná život

Do Halleholmu, idylického pobřežního maloměsta nedaleko Stockholmského souostroví, dorazil podzim. Život Lovisy Lindegrenové se po událostech knihy Pekárna s vůní skořice konečně ustálil. Se svou Pekárnou má velké plány a slibně se vyvíjí i její vztah s Axelem. Když však do jejich životů zasáhne nemoc, klid a pohoda jsou ty tam.

Lovisu totiž přese všechno dobré, co v posledních měsících zažila, nepřestávají pronásledovat vzpomínky na sestru Cecílii, která podlehla rakovině. Jak se vypořádá s tím, že by další blízký člověk měl podobně trpět?

Dokáže být svým milovaným oporou? Navíc se zdá, že nejde o jedinou krizi, která má město s blížícím se sněhem postihnout. Podaří se Algotovi, nejoblíbenějšímu halleholmskému důchodci, zdárně najít rodinu na druhé straně zeměkoule? Jak si má Lovisa vysvětlit záhadné chování své nejlepší přítelkyně Rebeccy? A dokáže se konečně vyrovnat se ztrátou Cecílie a napravit vztah s Axelem?

Obrázek uživatelky
profil
Zvládne Lovisa i tak pokračovat v rodinné tradici? A jak se rozhodne ve své nejtěžší volbě: může někoho se jménem Halleholm vpustit do svého srdce, nebo má zůstat věrná odkazu milované babičky, které kdysi Halleholmovi nesmírně ublížili?
Obrázek uživatelky
profil
Ruth Kvarnstrom - Jonesová - Pekárna s vůni skořice

Moderní příběh Romea a Julie v kulisách půvabného švédského městečka Lovisa Lindegrenová žije v Londýně svůj sen – dokud během jediného týdne nepřijde o práci i o snoubence. Zcela na dně se vrací do rodného Švédska, do malebného městečka Halleholm, kde zdědila po svých prarodičích bývalé pekařství na náměstí. Protože v Londýně nasbírala zkušenosti coby pekařka, rozhodne se, že se pokusí rodinný podnik znovu otevřít. Její nadšení ovšem netrvá dlouho.

Kromě domu totiž Lovisa zdědila i hořké nepřátelství mezi dvěma větvemi rodiny, Lindegrenovými a Halleholmovými. Místní magnát Reuben Halleholm ji nejen od dětství nenávidí, ale teď se ji pomocí intrik snaží přimět, aby v podnikání neuspěla a dům mu prodala.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles