Soutěž o NEJ… vánoční cukroví 2016Soutěž o NEJ… vánoční cukroví 2016 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá Žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 03.12. 2016
Dnes má svátek Svatoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Zavařování masa

Založila: 73jirina

Nemá někdo, prosím, osvědčený recept na zavařování masa? Na netu je spousta receptů na syrové, ale tomu moc nevěřím. Nebo to funguje? A jak případně zavařit upečené maso?
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak vidíš! Šikulka!
Na mase je poznat velice brzy, že není poživatelné, tak se není čeho bát
Obrázek uživatelky
profil
Už mám zavařeno. 3 sklenice pečínky, 2 vepřové plátky na přírodno a 3 malé skleničky vepřové ve vlastní šťávě. Příští týden vyráží, tak snad to vydrží. Ještě jednou všem velký dík.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem nikdy neřešila víčka, ale ať zavařuji cokoliv, tak vždy dávám pod víčko až přes závit potravinářskou folii a nebo mikroten. Používám sklenice šroubovací, ale mám vyzkoušeno právě, že jakmile se použije třeba od tatarky jednou - dvakrát, tak už tak dobře netěsní, tak to řeším takhle
Obrázek uživatelky
profil
Zavařují maso už léta.Potom je to rychlé vaření a maso je lepší než z mrazáku.
Zavařují i do malých skleniček a kluci si to berou na svačinu.
Obrázek uživatelky
profil
Upečené maso, předpokládám, že máš na mysli něco jako výpečky dej normálně do sklenic (sklenice i víčka doporučuji vždycky vypařit), šťávu také zcela přirozeně, když bude maso ponořené, je to lepší, sklenice naplň opravdu tak cca 1 cm - né jako pod okraj, ale myslím od toho, jak je vlastně zúžená, lepší ale fakt méně, než aby se potom šťáva "drala" při sterilování ven. Vůbec se toho neboj. Steriluj to opravdu tak tu hodinku a druhý den znovu a nemůžeš na tom nic zkazit. Mimochodem, bakterie salmonely se zlikvidují při tepelné úpravě nad 70 st. do nějakých 5 minut. Doporučuji sklenice zabalit do novin, aby bylo maso ve tmě
Obrázek uživatelky
profil
O zavařování syrového masa jsem toho přečetla hodně, ale právě tomu syrovému moc nevěřím. Mám strach, aby se to v té sklenici provařilo a kluk se nepo... Už vůbec se bojím kuřecího, všude straší se salmonelou. Když jsem byla malá a nebyly mrazáky, tak si pamatuju, že babička napekla po zabíjačce pečínku a tu zavařovala. Jenže babička už není a maminka si to nepamatuje.
Měla jsem na mysli spíš zavařování už upečeného masa. Jak plnit sklenice, kolik přidat šťávy a jak dlouho sterilovat.
I tak velký dík, třeba se to bude někomu hodit. Mějte se hezky.
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy jsem maso nezavařovala, ale prý se mají používat víčka s červenou gumičkou.
Obrázek uživatelky
profil
Mimochodem, maso převařit nejde, to je prostě vařené a hotovo, takže se opravdu není čeho bát a i když by se mělo rozvařit, tak v té konzervě to nevadí, kdyby ho jedl třeba ke chlebu, že.
Hovězí jsem nezkoušela, to by bylo asi opravdu na dlouho, aby bylo hotové, - tedy co hotové, ale měkké.
Počátek tohoto mého zavařování začal, když do obchodu, kde měly být v akci kuřecí stehna za směšnou cenu přišly gastrobalení po deseti kilech, jelikož firma malé balení neměla....
Obrázek uživatelky
profil
kila paštiky a také za syrova. Jinak, můžeš i hotová jídla zavařit, to dělám tak, že kupř. omáčku z mletého, co dělám na špagety, tak horkou naliji do skleniček, zarexuji a druhý den ještě zavařím, cca těch 20 - 25 minut, dokud nevyskáčou víčka.
Obrázek uživatelky
profil
já jsem kdysi dělala kuřecí ve vlastní šťávě, - prostě jen prosolit (použila jsem tu sůl Praganda, ta se dá koupit, je to vlastně něco, jako řeznická sůl), aby maso zachovalo tu růžovou barvu. Takže pokrájet na kousky, prosolit, alespoň trochu tu sůl zapracovat, dát do sklenic či skleniček, já jsem používala malé od přesnídávek a tatarky. Skleničky neplnit úplně, počítej s tím, že maso pustí šťávu, takže tak do 3/4. No, a dáš uzavřené ve skleničkách vařit. Počítej s tím, že ho nemáš jak promíchat, takže minimálně 2 - 2,5 hodiny, ale zase né v prudkém varu. Nechej si skleničky v hrnci a druhý den znovu, do vypouknutí víček. Takhle se dá dělat kuřecí a vepřové (to bude chtít možná více času). Manžel si to moje kuřecí bral tenkrát do lázní, takže jsem z něj neměla ani sousto, ale prý bylo vynikající a tam ti spolupacienti mu zakazovali to vůbec otevírat, že prý je to vůně neskutečná a zase budou muset do baru.... . Vůbec se toho neboj. Já jsem za poslední tři měsíce udělala už nějaký 4 ki
« Předchozí   1   2  Následující » 

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles