Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.09. 2017
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vaření a Bydlení

Obrázek pro téma Vaření a Bydlení

Černý bez-štava z květu a limonáda

Založila: krčma

Znáte někdo dobrý recept na šťávu a limonádu? díky za radu.
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Ahojky lidičky,
existuje i nějaká šťáva už ze zralého bezu?
Nemyslím likér(recept mám).Jestli ano písněte recept.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Šťáva z květů černého bezu.
4,5l převařené vody,do vychladlé vody dáme 30 květů
černého bezu a 50g kys.citronové,3 omyté citrony na kolečka(bez jader).Nechat 2dny uležet,pak květy vyndat a přecedit.Vařit potom 5-10 minut,když přidáme 3 a 1/4kg cukru (je lépe dát 4 kg).
Obměna:místo černého bezu,dáme kytici kopřiv asi tak 20cm dlouhé né vykvetlé.A je z toho šťáva kopřivová.
Obrázek uživatelky
profil
Musím jít zítra na bez, také ji dělám několik let a dělám jí hodně a i hodně koncetrovanou. Jenže letos nemám nakoupený cukr, takže přijde na řadu nejspíš sušení. Dělávala jsem běžně nějakých 25 litrů i více
Obrázek uživatelky
profil
A já dělám šťávu z květů, kterou používáme jako klasický sirup ( DO VODY!!!!!!!!!!! ) následujícím způsobem, protože čím méně chemie do sebe dostaneme tím lépe. A vařením se zase zničí to nejlepší co v bezinkách i citronu je.
Smajlík

20 ks velkých květů
2 litry převařené studené vody
2 kg cukru krystal nebo krupice
V původním receptu byla kyselina citrónová, ale já místo ní přidávám šťávu z citrónů podle vlastní chuti - průběžně přidávám a ochutnávám, na uvedené množství je to asi 1 kg citrónů.
-----------------------------------------------------------------------
Po natrhání vyberu nejprve případné broučky a další obyvatele, ale rozhodně květy NEPERU, aby na nich zůstal pyl. Potom květy namočím do studené, převařené vody tak, aby byly všechny potopeny (zatížím je talířem) a nechám v ledničce 24 hodin louhovat. Po 24 hodinách je vyberu a do vody nasypu cukr + vymačkanou šťávu z citrónů. Po úplném rozpuštění cukru (a konečném dochucení citronovou šťávou) přecedím sirup do lahví a uskladním v ledničce. Nechávám jí tolik, kolik spotřebujeme zhruba do týdne, ostatní přebytek dávám zmrazit a je vítaným zpestřením kdykoliv během roku, když už jsou bezinky dávno odkvetlé.
Obrázek uživatelky
profil
ahojky, zrovna dneska jsem sirup z bezu dělala, 20 květů na 3 litry převařené vody, nechám do druhého dne,pak přidám 2 kg cukru, 5 citronů, přivedu k varu, plním do sklenic ,povedl se, dětem chutná
Obrázek uživatelky
profil
mě zase příjde hodně cukru - 2kg cukru na 2 l vody...

takže já dělám šťávu - 11 bezových květů, 5l převařené vody, 1kg cukru, 1 velký citron, dám do sklenice, navrch dám sáček, zpevním ho a propíchám, aby mohl z flašky unikat vzduch a nechám na okně několik dní, aby pustila šťáva a můžou se všichni po tom utlouct Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sirup dělám asi tak nějak jako myro a jsem spokojená už několik let, sodovku nedělám, hodně suším na zimu na čaj s medem.SmajlíkSmajlíkSmajlík při nachlazení
Obrázek uživatelky
profil
na bezovou šťávu a limonádu je snad miliarda. všechny obdobné. osobně dávám na 20 velkých květů 5dkg kyseliny citronové, 2kg cukru, 2 litry převařené vody, jeden citron a přípravek na konzervování. květy s nakrájeným citronem a kyselinou citronovou namočím do převařené vody a nechám do druhého dne. pak vymačkám přes plínu a dám vařit s cukrem. jakmile se začnou na dně kastrolu dělat bublinky, vypnu a ještě horké liju do sklenic a obrátím na víčka, aby "se chytla". ale ten recept je spíš přibližný - každý si podle mě musí zkusit, co zrovna jemu chutná - jestli více citronu, či více cukru atp. jak říkám - na netu je receptů milion. chce to zkusit, který poměr surovin bude vyhovovat zrovna vám...Smajlík

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles