Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Diskuze
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děti a Rodina

Obrázek pro téma Děti a Rodina

Výchova dětí

Založila: Zuzka51

Je fakt, že dnes se vychovávají děti jinak, než za našich mladých let. Snad je to dobře, ale některé děti si ničeho neváží, protože mají téměř všechno.
?

Obnovit stránku - tato funkce umožňuje znovunačíst stránku a aktualizovat tak poslední příspěvky

 

Přidat do oblíbených - tímto tlačítkem přidáte diskuzi mezi své oblíbené odkazy, na které můžete kdykoli vstoupit v levém sloupci, pod Vaší přezdívkou

 

Právě jsou online - po kliknutí uvidíte uživatelky, které jsou právě v dané diskuzi

 

Upravit diskuzi (nabídku vidí jen autor diskuze) - zde je možnost změnit popisek diskuze nebo změnit diskuzi na zaheslovanou, případně zaheslovanou diskuzi změnit na nezaheslovanou

 

Zakázaní uživatelé (nabídku vidí jen autor diskuze) - tato funkce umožňuje zakázat přistup uživatelkám, které autorka v diskuzi nechce. Zaroveň je možnost zakázaným uživatelkám vstup opět povolit.
 

OBNOVIT Obnovit stránku
*   Přidat do oblíbených
OBNOVIT Právě jsou online (0)
Obrázek uživatelky
profil
Je to opravdu dneska hrozný. Jsou doma s dítětem i čtyři roky, ale dítě fakt nevychované, až má člověk pocit, že snad rostlo někde samo. Je to 14 dní zpátky, co jsem slyšela v telefonu, jak ještě 15-ti měsíční dítě běhalo živě po bytě v půl deváté večer. No to je strašný prostě. Také jsem byla svědkem, kdy rodiče s kočárkem, ve kterém měli tak dvouměsíční miminko, byli nakupovat v tescu - ještě v době, kdy bylo otevř. 24 hodin denně, - na nákupu byli ve dvě hodiny po půlnoci! Kvalita spánku dítěte v tom kočárku?...?
Rodičák by možná chtěli do deseti let, ale o děti se nepostarají. Dnes v MHD. - Matka nastoupila s dítětem, cca 4 roky, dítě v kočáru, zdravé dítě podotýkám. A proč? Proč v kočáru? Našemu synovi byly dva roky a kočár šel z baráku, a to jsme neměli auto. Uměl chodit, uměl. Ale také jsem se nemusela bát jít s ním kamkoliv, sice jsem ho musela hlídat, to je jasné, ale nemusela jsem se bát, že neposlechne
Obrázek uživatelky
profil
Naprosto souhlasím se všemi příspěvky. Pokud chce mít žena děti, má povinnost se o ně řádně starat. Je pravda, že je jiná doba, ale to nikoho neomlouvá. Je spousta dobrých matek, ale také takových, které jsou sobecké a koukají jen na svoje blaho. Nezvládají chod domácnosti, o děti se řádně nepostarají, muži přeci nebudou dělat služku. Ale muž jim to rád vrátí, pokud bude v pořádku domácnost i děti. Je to vidět na Výměně manželek. Je to katastrofa. Nevaří, nejedí u stolu, nepořádek, nemají žádný řád, dětem se nevěnují. Tím pádem, děti špatně mluví, neprospívají, neumí stolovat, neumí se chovat. Pokud se matka nechce věnovat rodině, dětem, nemusí je mít. Ať pracuje, věnuje se sama sobě, dělá kariéru. Nedostatek času? Není to náhodou špatná organizace práce? Přesto je moc dobře, že mohou mít vše, ale je potřeba si umět věcí vážit. Dobře vychované dítě, méně starostí.
Obrázek uživatelky
profil
Je fakt, že děti si musejí vše osahat a co není pro ně, musejí vědět. No já do toho nemohu mluvit, ale když je malá u nás, tak si ji spacifikuju, čtu jí, chodíme na procházky a chová se úplně jinak, než doma.
Obrázek uživatelky
profil
Zuzko, já mám dospěláka, ale vnoučata zatím nemám. Nicméně, ohrádka je pro mne přijatelné vybavení v případě, že se jedná o malý byt, tudíž pro bezpečí dítěte, jinak ne.
Celý život říkám, že pak když se dítě z ohrádky vyndá, je jako z divokých vajec. Prostě si myslím, že dítě má vyrůstat a být vychováváno tak, aby slovo NE, - mělo svoji váhu.
Neznám u syna, že by někde, někdy, u někoho (nebo doma) lezl kolem nábytku a bral do ruky, co mu do ní přišlo. Prostě věděl, že je to tam vystavené a sahat na to prostě nesmí
Obrázek uživatelky
profil
Mám malá vnoučátka, jedna moje snacha má jen jedno dítě, pořád si stěžuje, jak je malá neposlušná, ale od malička jidávala do ohrádky, pouštěla jí televizi aby měla klid na uklízení, je to nemoc z povolání, no nevím co je lepší, zda mít dítě v pořádku, nebo uklizeno. Když je malá u nás, jde spát nejpozději o půl deváté, ale doma v deset neusne. To nechápu, přečtu jí pohádky a spát. Hotovo. Vždy jí říkám, u nás je jiný režim.
Obrázek uživatelky
profil
..., ta malá vypadala jak papoušek. Co by ale, ty věci jí byly velké, takže katastrofa sama.
Co se týče výchovy, jak může akceptovat matku, když byla zbytečně celý den ve školce, pak u babičky. U otce, když byla, tak samozřejmě hned problém, protože TEN chce, aby byly stanovená nějaká pravidla - hlavně režim, který u matky nemá.
Ale to není jen tento případ, u nás v domě je v jedné rodině naprosto normální, že dvouletá holka lítá po bytě ještě o půlnoci, protože prostě nechce spát, a když nechce, tak nechce.... . Jinými slovy, je to v dnešní době normální téměř všude.
Mimochodem, hodně ukazuje pořad Výměna manželek, koukám na něj sice ojediněle, ale tam je to vidět téměř vždy
Obrázek uživatelky
profil
Zuzko, kam až to bude pokračovat, to by mne také zajímalo.
Je fakt, že jsem syna do školky dávala také později, ale důvod byl takový, že v té době, pokud maminka nedoložila, že chodí do práce, mohla dát dítě do školky na max. 4 hodiny denně, né, jak je tomu dneska, kdy do práce nemusí a dítě může být ve školce celý den. Jednu takovou jsem znala. Dítě odvedla ráno do školky, pak si šla po svém, v nejčastějším případě prochrápala celé dopoledne, všude bordel, neuvařeno, nic, pak se sebrala, šla se naobědvat k rodičům, odpoledne pro dítě do školky, k večeru už byla zase u rodičů, aby tam mohla dítě nechat spát a jít třeba do kina, do divadla - prostě za zábavou. Díky tomu, že nepracovala, brala jen dávky, tak samozřejmě peníze nula nula prd, ale pleny se kupovaly, skleničky se kupovaly, oblečení se "dostávalo" od kamarádek, ovšem to bylo spíš na mytí oken, takže sotva vylezla z baráku, dělala ostudu. , protože modrá bunda, růžové kalhoty, zelené boty, červená čepice, žluté rukavice...
Obrázek uživatelky
profil
Viktorie, dávám ti ve všem za pravdu, a ještě navíc jsou maminky s jedním dítětem strašně unavené, musejí si odpoledne zdřímnout, aby to vše přečkaly. NO je to jiný svět. Ale jak to bude pokračovat dál?
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, ani se neptám, proč si založila tuhle diskuzi. Je mi to jasné. Pozastavuješ se nad tím, stejně jako já, že v dnešní době jsou děti navzdory všem vymoženostem poskytující nejen pohodlí, ale spousty času, prostě nevychované? Ano, je to tak, bohužel. Když si vzpomenu, v jakém kolotoči byly matky dříve, např. ráno dítě do jeslí, z práce letět do jeslí, cestou nakoupit, věnovat se dítěti, uklidit, uvařit, vyprat... a děti byly vychované. Dneska? Ve většině případů škrtneme jesle, práci, vaření, praní (vyvařování) plen, ale můžeme přičíst vysedávání ve fastfoodu a kavárnách, facebook, focení a vkládání selfie na internet, - to vše je času... . Úklid nahradí služka, vaření fast nebo polotovar, popř. dovoz pizzy. Výchovu nahradila Nevýchova..., vynikající metoda, setkávám se s ní dnes a denně
Obrázek uživatelky
profil
Je jiná doba, my jsme neměli takové možnosti, jak mají dnešní maminky, pleny na jedno použití, hraček, kam se člověk podívá a vařit také pomalu nemusejí, jsou pro děti různé polotovary. Po této stránce je to mnohem jednodušší.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles